Förhöjning till Panthera vildsvinsfälla multitrap !

 

OBS: Det är enbart denna förhöjning som är godkänd för att användas på våra fällor!

 

Monteringsfilm på en färdigbyggd förhöjning till en vildsvinsfälla multitrap 30 kvm.
( principen är lika för alla storleks modeller. )

När våra multitrap fällor testades och typgodkänndes utav naturvårdsverket för ca 10 år sedan fanns inga tendenser på att vildsvin kunde ta sig över kanten efter några år på marknaden har vi fått rapporter om att det på vissa platser kan finnas vildsvin som kan ta sig över, den risken tas helt bort med denna förhöjning. Nu kan du höja din befintliga vildsvinsfälla multitrap eller lägga till en platsbyggd förhöjning i din nya beställning för optimal passform!


Förhöjningen utav våra multitrap fällor är godkända av naturvårdsverket:
BESLUT 2020-09-28 Ärendenr : NV-04303.

vildsvinsfälla förhöjning

Denna förhöjning får monteras på alla befintliga Panthera Multitrap vildsvinsfällor oavsett storlek
Den monteras i överdelens fyrkantsprofil och säkrats med en plåtskruv. Vi rekommenderar även att man skruvar i en plåtskruv längst nere på överdelens fyrkantsprofil för att låsa fast den i nedre sektionen. Förhöjningen är 65 cm hög och fällan får en total höjd på ca 175 cm. Med förhöjningen på eliminerar man helt risken att vildsvin kan ta sig över kanten. Nu kan vi säga att Pantheras Multitrap vildsvinsfällor är det effektivaste sättet att förvalta vildsvin på!

vildsvinsfälla förhöjning
.
På vissa ställen verkar det som om vildsvinen lär sig hoppa högre och större vildsvin har kunnat häva sig över kanterna när fällan slagit igen. Vi har även fått några rapporter om att när det är många vildsvin fångade samtidigt kan de samlas i ett hörn och klättra upp på varandra och på så vis kan någon ta sig över kanten. Har du haft problem med att vildsvin tagit sig över eller om du ser förhöjningen som en extra säkerhetsåtgärd så ska du beställa en förhöjning av oss och utöka effektiviteten och möjligheterna betydligt!

vildsvinsfälla förhöjning

Vildsvinen har ökat lavinartat de senaste åren med stora skador i lantbruk och skogsbruk som följd och även i trafiken och på andra ställen märks vildsvinens ökning. Naturvårdsverket har nu börjat att försöka effektivisera fällfångsten ännu mera och denna förhöjning på våra fällor är en av åtgärdena. Idag finns cirka 300 000 vildsvin och de kan fördubblas på 3år, det kommer vara svårt att hålla de tillbaka men fällorna kommer vara ett avgörande hjälpmedel.

vildsvinsfälla förhöjning

Fällor som beställs nu kommer ha möjlighet att välja till denna förhöjning direkt i beställningen. Förhöjningen kommer då platsbyggas på just din fälla för bästa pass form.

För dig som redan har en Panthera Multitrap kan du beställa en byggsatts som innehåller allt du behöver för att bygga förhöjningen själv. Du kan också köpa en färdigbyggd förhöjning av oss. På dom allra flesta fällorna passar den med enbart små justeringar men på vissa kan man behöva flytta fyrkantsprofilerna på befintliga överdelen. Läs mer på länken här under.
Klicka här för att läsa detta dokument före du beställer en färdigbyggd förhöjning till befintlig fälla:

vildsvinsfälla

Här över en vildsvinsfälla multitrap 30 kvm med förhöjning. Och under en vildsvinsfälla multitrap 7,5 kvm med förhöjning.

vildsvinsfälla