Vildsvinsfälla Panthera Enkel - Godkännd av naturvårdsverket
för fångst av vildsvin - L121


Se våran monteringsfilm på en vildsvinsfälla panthera enkel här:

 

 

 

Beskrivning av Vildsvinsfälla panthera enkel :

vildsvinsfälla enkel

vildsvinsfälla enkel

vildsvinsfälla enkel

Vildsvinsfällans tak har sex stycken hål för att öka ventilationen inuti vildsvinsfällan och två luckor för avlivning. Det är lätt att avliva vildsvinet, du kan öppna en luka i fram eller i bakant och kommer då kunna se vildsvinet klart och tydligt. Det går även bra att skjuta genom ventilationshålen i taket. Mitt på vildsvinsfällan finns två springor mellan brädorna som gör det möjligt att köns bestämma vildsvinet. Detta fungerar även bra som extra luft konditionering då det kan blåsa rakt igenom vildsvinsfällan. Om det är fel kön eller fel djur så släpper du enkelt och säkert ut djuret genom att ställa dig på vildsvinsfällan och helt enkelt peta upp en dörr eller bägge om det behövs med tex en bräda eller pinne och djuret kan nu springa ut.

vildsvinsfälla enkel

Vildsvinsfälla Panthera enkel är lätt att plocka isär och montera ihop. Fällan består av 2 sidor, 2 gavlar samt tak och golv. Det är en väldigt smidig vildsvinsfälla som inte tar stor plats när man monterat isär den. Det är till fördel när en ensam person utan problem kan flytta runt vildsvinsfällan och få den till platser där vildsvinen håller till. Man kan utan problem frakta vildsvinsfälla panthera enkel i en kombi bil.

Det är viktigt att en vildsvinsfälla ska ha samma golv som naturen runt om så att vildsvinen inte känner någon skillnad på underlaget när dom går in i vildsvinsfällan. Detta har visat sig viktigt för en lyckad fångst. Och detta golv gör så att du slipper att lägga i material som tex halm och flis för att få bort plåt och trä golv !

 

vildsvinsfälla enkel

 

För att plocka ihop fällan tar du långsidorna och sätter ihop med gavlarna. 1ans långsida skjutas i på den sida 1 an är på gaveln med grindarna och 2ans långsida skjuts i mot 2an på gind gaveln. 1 mot 1 och 2 mot 2.

Fällan skruvas sedan ihop med 8 bultar och tillhörande muttrar. Sen läggs det lösa golvet på plats bredvid fällan och så drar man över fällan på golvet. Sedan lägs taket ovanpå fällan och spänns fast med hjälp av två spändband som sätts fast i öglor som sitter på golvet och sedan över fällan. Det gör att fällan blir mycket stadig och stabil.


 

vildsvisfälla enkel

Vildsvinsfälla Panthera enkel fungerar så att lockbete tex majs , ärtor, vete eller vad vildsvin gillar i ditt område läggs under bök brädan längst bak i vildsvinsfällan , när vildsvinet sedan bökar och lyfter/ knuffar på brädan så dras pinnen bort som sitter mellan dörrarna och fällan slås igen. Du kan justera känsliheten genom att antingen ha pinnen så långt fram på grindarna som möjligt ller längre bak.

 

vildsvinsfälla enkel

Vildsvinet som är inne i vildsvinsfällan kan inte komma ut i och med att dörrarna öppnas innåt men vildsvin på utsidan kan trycka upp dörrarna på vildsvinsfällan som en vanlig skjutdörr fungerar, detta möjligör att tex kulltingar som blivit utstängda när vildsvinsfällan slagit igen kan komma in i den. Det är även en säker Vildsvinsfälla om någon kryper in av misstag blir den inte inlåst eftersom dörrarna går att öppna inåt.

 

vildsvinsfälla

Golvet är även till fördel då man kan lyfta av själva vildsvinsfällan från golvet så man slipper att krypa in i vildsvinsfällan för att hämta ut vildsvinet. Innuti en vildsvinsfälla som har fångat ett vildsvin är det oftast mycket skitigt och ohygieniskt. Det är mycket lätt att ta ur det avlivade djuret genom att man släpper på spändbannden och flyttar vildsvinsfällan åt sidan då står golvet kvar på marken och du kan enkelt och smidigt ta hand om det avlivade djuret. Detta underlättar även väldigt mycket vid rengörningen då man kan ställa upp vildsvinsfällan på högkant och använda tex en högtryckstvätt.

 

vildsvinsfälla
Det går även bra att bära iväg det avlivade vildsvinet på golvet eller använda tex en fyrhjuling med vinch för att lyfta eller släpa vildsvinet på golvet.


vildsvinsfälla enkel

Vildsvinsfälla Panthera enkel är utrustad med en sk selektigt fångst metod. Detta innebär att man kan begränsa insläpps höjden i vildsvinsfällan genom att sätta dit eller ta bort brädor och på det sättet sålla ut störrre individer eller tvärt om. Enligt naturvårdsverketsregler ska översta brädan alltid sitta på plats.

 

 

Vildsvinsfälla panthera enkel - Vildsvinsfällan som kan hålla vildsvinstammen i ordning i skog och mark där det inte finns plats för att använda en större fälla som tex i villa trägårdar, sommarstugeområden, parker i samhällen, golfbanor eller där det behövs.

Det som är viktigt vid val av vildsvinsfälla är att man ska tänka på att vildsvinsfällan ska vara mycket lätt att transportetra ute i skog och mark. Eftersom du ska följa stigar där vildsvinen har gått så är det bästa sättet att ställa vildsvinsfälla där det är svårt att komma fram, för vildsvinen går oftast på samma stigar som dom andvänt förut, och då är det effektivaste att ha fällan vid stigen där det är trångt och risigt så man ”tvingar” vildsvinen att gå förbi öppningen på fällan, har du då lagt ut bete som grisarna tycker om så är det stor chans att dom följer betet in i fällan.

Då är vildsvinsfälla panthera enkel det bästa valet eftersom det är mycket lätt att transportera och plocka ihop. Konkurrenternas fällor är oftast stora, tunga och klumpiga att bära ut i skog och mark eftersom dom är gjorda som fasta burar. Det gör att fångstresultat troligtvis kommer bli mycket mer effektivare med den här vildsvinsfällan. Med denna vildsvinsfälla klarar du helt själv att ställa ut den i skog och mark, eftersom du enkelt plockar isär den och kan bära ut del för del och sedan montera ihop den på plats, som tar ca 10 minuter.

 

Sammanfattningsvis så är detta fördelarna med vildsvinsfälla panthera enkel:

• Lätt att transportera
• Lätt att plocka isär och ihop.
• Lätt att könsbestämma djuret
• Lätt att avliva eller släppa ut djuret.
• Lätt att ta hand om det avlivade djuret på den löstagbara botten.
• Tar endast 10 minuter att montera ihop eller isär.
• Det här är det rätta valet om du vill ha en smidig och effektiv vildsvinsfälla där det inte ffinns plats för en större.