Vildsvinsfälla Panthera Enkel - Godkännd av naturvårdsverket
för fångst av vildsvin - L121

Före du använder en Vildsvinsfälla Panthera Multitrap ska du läsa vilkoren som naturvårdsverket beslutat, dom hittar du här - Vilkor/ Användning

OBS Vildsvinsfällorna levereras med en ljusare skiva än vad bilderna visar!

Vildsvinsfälla Panthera Enkel kommer att säljas och hyras ut, priser hittar du här - Priser

Vildsvinsfällan som kan hålla vildsvinstammen i ordning i skog och mark och även där det blivit ett stort problem som i lantbruk, villa, trägårdar, sommarstugeområden, parker i samhällen, golfbanor eller där det behövs.

vildsvinsfälla panthera enkel

vildsvinsfälla panthera enkel

vildsvinsfalla panthera enkel Vildsvinsfälla Panthera enkel är lätt att plocka isär och montera ihop. Fällan består av 2 sidor, 2 gavlar, fallucka samt tak och golv. För att plocka ihop fällan tar du långsidorna och sätter ihop med gaveln och sedan dörrarna. Fällan skruvas ihop med 8 bultar och tillhörande muttrar. Sen läggs det lösa golvet och taket på plats och spänns fast med hjälp av två spändband som sätts fast i öglor som sitter på golvet och sedan över fällan. Det gör att fällan blir mycket stadig och stabil.


Vildsvinsfälla Panthera enkel är en väldigt smidig vildsvinsfälla som inte tar stor plats när man monterat isär den. Det är även till fördel när en ensam person utan problem kan flytta runt vildsvinsfällan. Man kan utan problem frakta vildsvinsfälla panthera enkel i en kombi bil.

vildsvinsfälla panthera enkel
Mitt på vildsvinsfällan finns två springor mellan brädorna som gör det möjligt att köns bestämma vildsvinet. Detta fungerar även bra som extra luft konditionering då det kan blåsa rakt igenom vildsvinsfällan. Är det rätt kön på vildsvinet så avlivas det enligt nedan.Om det  fel kön eller fel djur så släpper du enkelt och säkert ut djuret genom att ställa dig på vildsvinsfällan och helt enkelt peta upp en dörr eller bägge om det behövs med tex en bräda eller pinne och djuret kan nu springa ut.

vildsvinsfälla panthera enkelVildsvinsfälla panthera enkel - Tak och Golv. Det är viktigt att en vildsvinsfälla ska ha samma golv som naturen runt om så att vildsvinen inte känner någon skillnad på underlaget när dom går in i vildsvinsfällan. Detta har visat sig viktigt för en lyckad fångst. Och detta golv gör så att du slipper att lägga i material som tex halm och flis för att få bort plåt och trä golv ! Golvet är även till fördel då man kan lyfta av själva vildsvinsfällan från golvet så man slipper att krypa in i vildsvinsfällan för att hämta ut vildsvinet. Innuti en vildsvinsfälla som har fångat ett vildsvin är det oftast mycket skitigt och ohygieniskt. Vildsvinsfällans tak har sex stycken hål för att öka ventilationen inuti vildsvinsfällan och två luckor för avlivning.

vildsvinsfälla panthera enkelVildsvinsfälla Panthera enkel fungerar så att lockbete läggs under en bräda längst bak i vildsvinsfällan , när vildsvinet sedan bökar och lyfter på brädan så dras en " pinne" bort som sitter mellan dörrarna som gör att dom går igen. Vildsvinet som är inne i vildsvinsfällan kan inte komma ut i och med att dörrarna öppnas innåt men vildsvin på utsidan kan trycka upp dörrarna på vildsvinsfällan som en vanlig skjutdörr fungerar, detta möjligör att tex kulltingar som blivit utstängda när vildsvinsfällan slagit igen kan komma in i den.

vildsvinsfälla panthera enkelDet är lätt att avliva vildsvinet, du kan öppna en luka i fram eller i bakant och kommer då kunna se vildsvinet klart och tydligt. Det går även bra att skjuta genom ventilationshålen i taket.

vildsvinsfälla panthera enkelDet är mycket lätt att ta ur det avlivade djuret genom att man släpper på spändbannden och flyttar vildsvinsfällan åt sidan då står golvet kvar på marken och du kan enkelt och smidigt ta hand om det avlivade djuret. Detta underlättar även väldigt mycket vid rengörningen då man kan ställa upp vildsvinsfällan på högkant och använda tex en högtryckstvätt.

vildsvinsfälla panthera enkel
Det går även bra att bära iväg det avlivade vildsvinet på golvet.

vildsvinsfälla panthera enkelVildsvinsfälla Panthera enkel är även en säker Vildsvinsfälla om någon kryper in av misstag blir den inte inlåst eftersom dörrarna går att öppna inåt. Men det är alltid personen som använder vildsvinsfällorna som ska se till att allmänheten är informerade att jakt bedrivs med vildsvinsfällor och att man tex ska ha extra koll på barn.

vildsvinsfälla panthera enkelVildsvinsfälla Panthera enkel kan även utrustas med en sk selektigt fångst metod. Detta innebär att man kan begränsa insläpps höjden i vildsvinsfällan och på det sättet sålla ut störrre individer eller tvärt om. Läs mer om detta smarta tillbehör under menyn Tillbehör.

 

Det som är viktigt vid val av vildsvinsfälla är att man ska tänka på att vildsvinsfällan ska vara mycket lätt att transportetra ute i skog och mark. Eftersom du ska följa stigar där vildsvinen har gått så är det bästa sättet att ställa vildsvinsfälla där det är svårt att komma fram, för vildsvinen går oftast på samma stigar som dom ändvänt förut, och då är det effektivaste att ha fällan vid stigen där det är trångt och risigt så man ”tvingar” vildsvinen att gå förbi öppningen på fällan, har du då lagt ut bete som grisarna tycker om så är det stor chans att dom följer betet in i fällan.

Då är vildsvinsfälla panthera enkel det bästa valet eftersom det är mycket lätt att transportera och plocka ihop. Konkurrenternas fällor är oftast stora, tunga och klumpiga att bära ut i skog och mark eftersom dom är gjorda som fasta burar. Det gör att fångstresultat troligtvis kommer bli mycket mer effektivare med den här vildsvinsfällan. Med denna vildsvinsfälla klarar du helt själv att ställa ut den i skog och mark, eftersom du enkelt plockar isär den och kan bära ut del för del och sedan montera ihop den på plats, som tar ca 10 minuter.

 

Sammanfattningsvis så är detta fördelarna med vildsvinsfälla panthera enkel:

• Lätt att transportera
• Lätt att plocka isär och ihop.
• Lätt att könsbestämma djuret
• Lätt att avliva eller släppa ut djuret.
• Lätt att ta hand om det avlivade djuret på den löstagbara botten.
• Tar endast 10 minuter att montera ihop eller isär.
• Det här är det rätta valet om du vill ha en smidig och effektiv vildsvinsfälla. Eftersom den här vildsvinsfällan kommer att ge det bästa jakt resultatet.